Wednesday, May 29, 2013

Mama, Haarith tak nak kena cucuk tau!

Assalamualaikum WBT

Salam buat semua.

Tahun 2013 bakal menjadikan Mama seorang suri rumah sepenuh masa selama 3 tahun. Satu tempoh yang agak baru bagi seorang SAHM berbanding dengan SAHM/WAHM yang lain. Semenjak itu rasanya boleh dibilang dengan jari berapa kali Hashimiz ditimpa ujian sakit. Allah Maha Penyayang!!

Mungkin dengan adanya Mama sepenuh masa di rumah, anak2 lebih terjaga makan minumnya berbanding dengan adanya bibik dulu. Allah Maha Pengasihani!

Kali terakhir Mama tidur dalam ward adalah ketika melahirkan Anees Hashim. Dan kali terakhir Hashimiz admitted juga adalah semasa kelahiran Anees Hashim dimana dia terpaksa bermastautin selama 17 hari di NICU, Princeourt Medical Centre berikutan Lung Infection due to GBS.

Pengalaman memang mendewasakan. Pengalaman juga membuatkan kita lebih berhati2 menjalani kehidupan.

Allah menguji kerana sayangkan kita!







Dan kini Mama sedang duduk menemani Haarith Hashim di DEMC. Alhamdulillah keadaanya semakin pulih dari kesakitan perut yang sangat merisaukan kami dan juga demam yang agak tinggi. Di saat ubat demam yang biasanya diambil tidak menampakkan hasil, ditambah dengan bacaan Mama dan Baba tentang bahayanya demam yang tidak kebah2, kami mengambil keputusan untuk membuat follow up dengan family doctor kami. Riak mukanya yang risau kerana Haarith Hashim memang tak boleh berjalan kerana menahan sakit, merisaukan Mama. Baba tenang (as usual) . Doc Ameen meminta kami ke hospital untuk rawatan selanjutnya. Dia takut ada apa2 yg dia missed. So, better refer to specialists.


Kami pun ke DEMC dan yesss..sekarang Haarith Hashim dah admitted pun. Sakit perut, kembung kerana tidak dapat membuang air besar!!! dan seterusnya demam panas.


Di sini Mama dapat melihat bermacam2 petunjuk yang Allah nak beri pada Mama..antaranya
1. sentiasa pastikan anak mengambil cukup air masak terutamanya waktu tak sihat
2. pastikan anak mengambil makanan yang sihat, kurangkan makanan segera
3. pastikan mereka mengambil vitamin yang bersesuaian dengan keadaan dan umur mereka setiap hari bagi menguatkan daya imun dan mengoptimumkan kesihatan mereka.(Haarith Hashim ambil Performance Drinks, B Complex dan Vit C - lepas ni Mama kena beri dia Meal Shake dan Omega Guard!!)
4. kuatkan hubungan mereka dengan Allah. Ingatkan mereka untuk sentiasa solat di awal waktu, baca Al-Quran, berzikir dan juga sentiasa berdoa untuk kesihatan diri sendiri dan keluarga.
5. kuatkan hubungan kita dengan Allah. kurangkan benda2 lagha dan banyakkan membuat ibadah.
6. banyakkan sedeqah.

Allah, sungguh besar kuasa kasih sayangMu.
Syukur kami diberi ujian dan Alhamdulillah kami mampu menanganinya dengan bantuan Allah.



Terima kasih buat semua yang mendoakan kesihatan Haarith Hashim.
Semoga Allah merahmati kehidupan kalian sekeluarga dan menjaga keturunan kalian sebaik2nya.
Ameen.



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Tuesday, May 28, 2013

Anak sihat, saya senang hati, Kak!

Assalamualaikum WBT

Salam buat semua...

Maaf lama Mama tak menulis. Banyak betul errands yang tak setel lately..time limited sangat rasanya..semua benda mcm tak terkejar.

Allah Al Musta'an!!

Hujung minggu lepas Mama sangat padat dengan aktiviti ziarah dan mengeratkan silaturrahim. Alhamdulillah, rasa rindu dah terlepas dan moga dengan kunjungan kami dapat menguatkan silaturrahim yang sedia ada, Ameen.

Pagi tadi Mama bangun seperti biasa. Nampak telefon menyala2. Kebiasaannya mmg banyak mesej2, email, whatsapp, bbm yang masuk di kala tengah malam. Satu2 Mama teliti dan ada satu yang sangat2 mengujakan!! Syukur Ya Allah!!


LINK

Loyal customer Mama memberi anak3nya Omega Guard & Nutriferon untuk menguatkan daya imun dan ketahanan melawan penyakit kerana anak2nya diletakkan di bawah jagaan pengasuh semasa ibunya bekerja.

Dia sendiri seorang ibu yang menyusukan anaknya secara eksklusif juga mengambil Omega Guard, Nutriferon, Vitalea, Alfalfa dan juga B Complex!

Tahniah Azie kerana menjadi seorang ibu yang prihatin!!

Itulah jiwa seorang ibu. Anak tak sihat, ibu susah hati, nak kerja pun tak senang, nak ambil cuti pun serba salah. Tapi bila anak sihat, semua benda seakan2 menjadi..nak fokus senang, tak yah fikir nak ambil cuti..

Apa yang penting, kita usaha, kita doa, kita tawakal.



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.






Thursday, May 16, 2013

Period teratur, dah tak risau dah..

AssalamualaikumWBT

Salam sayang...
Kawan Mama, Erna..tengah lompat2 happy sebab salah sorang customer dia bg tau yang periodnya dah teratur..syukur Alhamdulillah!!

Itulah..perancangan Allah juga yang sebaik2 rancangan. SubhanAllah!!!
Tapi sebagai manusia..kita kena berusaha..duduk diam tak ada gunanya..tapi jangan pula bila kita dah usaha..kita tak panjatkan doa pada Allah..tu namanya sombong!! Usaha, doa dan tawakal supaya berkat segala amal!! Insya Allah!!

Oh ye..lupa pulak nak post screen shot dari erna...
Alf mabruk Erna and thanks for sharing!!


Customer Erna consume GLA Complex..
Owhh..nak tahu pasal GLA??



GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *


Kulit pun boleh cantik, boleh halang berat badan naik dan rambut pun cantik!!!

Cepat2 PM Mama!! Ready Stock!!




Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.



Happy Teacher's Day!!!!

Assalamualaikum WBT

Salam kasih sayang terutamanya buat semua cikgu2..
Kasih sayang Mama but my first guru - Mak!!

Thank you so muchhhhhhh





Mama belum beli hadiah lagi utk cikgu2 Hashimiz...esok, insya Allah ye.....
*tepuk dahi!*




Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.



Wednesday, May 15, 2013

Mak Tak Nak Cucuk Insulin....

Assalamualaikum WBT
Salam petang Rabu yang sejukkk..Alhamdulillah..Allah rezekikan hujan lagi. Basah bumi Shah Alam lagi petang ini. 

Pagi tadi Mama berkesempatan beriadah di Tasik Kota Kemuning (as usual) dengan Baba. Satu round tasik je..sedangkan ramai kat situ berkali2 pusing..ihihihi..cukuplah, sekurang2nya seribu dua tapak dah tu..ihihihihi..

So, sedang Mama beriadah, Mak whatsapp Mama. Mama pun baca lah..
"Allahu Akbar!! Alhamdulillah!!"
Baba tanya kenapa?
"Cuba tengok ni.." Mama menunjukkan mesej Mak kepada Baba..


Anak mana tak seronok kan bila Mak tunjukkan berita gembira..

Kembali Mama mengingatkan kisah sepuluh hari lepas. Saat Mak menyatakan kerisauannya berikutan bacaan gula dalam darahnya yang tak pernah menurun walaupun mengambil dos ubat yang tinggi. Bacaan gula dalam darah Mak selalunya 18-21, dan ianya amatlah tinggi! Tambah risau apabila Mak kata doktor memungkinkan Mak terpaksa mengambil suntikan insulin jika keadaan ini berlarutan. Doktor memberikan Mak masa 3 bulan untuk menurunkan paras gula dalam darah.

Mama pun berdoa agar Mak akan sembuh seperti dahulu. Banyak perkara yang ingin Mama lakukan bersama Mak terutamanya ibadah Haji dan Umrah. Mama meminta pandangan Baba apakah wajar untuk Mama memberikan produk2 Shaklee untuk membantu Mama. Setelah meneliti satu produk terbaik Shaklee, Mama pun mendapatkan penjelasan khusus dari Ummi Janet - Buahatikusayang bagaimana cara terbaik utk mengambil produk tersebut dan juga suggestkan kat Mama beberapa vits sampingan bagi membantu mempercepatkan penurunan kadar bacaan gula. 

Hasil daripada penjelasan Ummi Janet, Mama pun memberikan Mak :-



Vivix™

Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. 
Produk terbaik dalam menyokong sistem imun dan kesihatan keseluruhan. Mampu menurunkan paras gula dalam darah dan juga memelihara kesihatan jantung.

GLA Complex

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. *
Dalam kes diabetis, ianya mampu menghalang komplikasi diabetis dengan mengurangkan kandungan gula dalam darah dan mengurangkan rasa kebas2 dan kesakitan.

Zinc Complex

Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita. *
Ianya dapat membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin serta memperbaiki diabetis.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

B Complex

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan 
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada 
       tenaga sekaligus mengurangkan risiko diabetis.

•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel 
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang 
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah 
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang 
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu 
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*

Dan Alhamdulillah...hasilnya seperti gambar di atas. Mama meminta Mak untuk memeriksa kandungan gula dalam darah selang sehari dan catatkan bacaannya. Tak ketinggalan menjaga diet hariannya, kurangkan makanan yg mempunyai carbo yang tinggi dan juga pengambilan gula yang melebihi had. 

Sama2 kita nantikan apa perkembangan Mak ye...


Sesiapa yang mahukan produk ini untuk diberikan sebagai hadiah kepada ibu bapa masing2..boleh pm Mama...ada tawaran menarik menanti anda.

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Kids yang exam, Mama yg over!

Assalamualaikum WBT

Salam sayang semuaaaa...haa..tengok2..semuamak2 tgh bz baca buku anak kan?? Anak nak peksa..mak2 pun peksa jugak...
Mama terfikir something..
Kenapa masa zaman Mama dulu..Mak2 tak de pulak nak kena baca buku bagai...Mak Mama cuma akan teman baca buku jek..tapi tak de laa sama2 involve study sama2..nak kata buat nota atau mind map jauh sekali..ihihihi



Tapi rata2 mak2 zaman skrg mmg sgt peka terhadap pembelajaran anak2 mereka. Mereka lah yang berhempas pulas membaca dan menyediakan bahan2 rujukan, belikan buku2 aktiviti, tolong anak hafal
(macam mak nak masuk exam..ihihih)
Semuanya kerana mak2 nak yang TERBAIK buat anak2nya!!
*mak mana tak sayang anak yeee*

Mama pun macam tu..tapi tak laa precise sangat kali ini..plus Hashimiz kureng skit nak blajar ngan Mama..
*Hashimiz kata Mama garang sangat*
*insert LOL*
Hashimiz lebih mudah belajar dengan Baba. Biasalah..Baba lebih cool dan playful. dengan Mama tak leh ketawa2..kena fokus..ihihihih

Mama berikan mereka Vit C Chew, dengan tujuan untuk mengekalkan kesihatan mereka terutamya dari demam dan selsema sepanjang minggu2 exam ni..



Semoga Allah memberkati usaha Mama demi kesihatan Hashimiz,Ameen.


Cepat2 sms/call/whatsapp Mama 0192491021 skrg!!!


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Tuesday, May 14, 2013

Syukur Alhamdulillah!!

Assalamualaikum WBT 

Salam sayang semua..

Satu lagi perkara perkara yang menarik perhatian Mama..Syukur Alhamdulillah.
Tak terkata rasanya bila membaca cerita salah seorang member dalam group kami..


Sesungguh Allah Maha Menegtahui apa yang terbaik buat hambaNya. 
Mama tumpang gembira dengan apa yang berlaku. 

Apa itu VIVIX?




Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.



FAQ mengenai VIVIX

Q. What is Vivix™?
A. Vivix is a patent-pending, powerful, and exclusive polyphenol blend with ingredients shown in laboratory research to positively impact four key mechanisms of cellular aging, including helping to protect and repair DNA damage, positively influencing genetic regulators of cellular longevity, promoting mitochondrial energy production, and slowing formation of AGE proteins.

Q. When should I take Vivix?A. Take Vivix daily, preferably with a meal such as breakfast or lunch. Shake well before taking the recommended serving of one teaspoon per day.

Q. Can I take more than one teaspoon per day?A. According to the latest research, there does not appear to be any added benefit from taking more than the recommended serving of one teaspoon per day.

Q. Can I use Vivix with my other Shaklee supplements?A. Vivix can be taken with all Shaklee dietary supplements. Ideally, Vivix should be taken with Vitalizer™, NutriFeron®, and Cinch™ Shakes as an excellent daily complement to healthy lifestyle choices. The essential nutrients in Vitalizer, immune-system-supporting phytonutrients in Nutriferon, and muscle-mass-protecting protein in Cinch Shakes, together with the polyphenols in Vivix deliver broad spectrum anti-aging support to your wellness plan for a healthier life.

Q. Who would benefit from Vivix?A. Any adult concerned with cellular aging and optimal well-being.* Vivix is not recommended for pregnant or lactating women, or anyone younger than 18 years old.

Q. What is resveratrol?A. A natural antioxidant compound found in some plants, fruits, seeds, grapes, and grape-derived products such as red wine. Resveratrol is a polyphenol that has been found to potentially improve health and well-being in laboratory studies from around the globe. In addition, emerging laboratory research has found that resveratrol fights cellular aging. These studies also found that resveratrol activates genetic regulators of cellular longevity pathways, which may have positive effects on DNA, cellular health, and metabolism.

Q. How much resveratrol does Vivix provide?A. Vivix delivers 100 mg of resveratrol per serving. The resveratrol extract has a natural resveratrol content of 98% and the amount of resveratrol in Vivix is guided by the latest scientific studies and emerging research. Vivix goes beyond resveratrol by combining it with a patent pending blend of additional polyphenols made from the only grape in nature with an extra chromosome. Laboratory studies have found that this unique combination is able to positively impact the four key mechanisms of cellular aging and is 10 times more effective than resveratrol alone in slowing AGE protein formation.

Q. What are polyphenols?A. Polyphenols are a group of phytochemicals that are plant-derived compounds with both potential antioxidant and cellular anti-aging benefits. In fact, emerging research has reported that polyphenols may elicit multiple biological effects consistent with sustained and improved human health.

Q. Is Vivix an antioxidant product?A. Vivix has polyphenol ingredients that have been shown in laboratory studies to positively impact the four key mechanisms of cellular aging and therefore goes well beyond providing antioxidant support.

Q. Is Vivix a juice beverage and how does it compare to juice products being sold today?A. No, Vivix is an exclusive, concentrated liquid tonic dietary supplement that delivers the purest form of resveratrol and a highly potent polyphenol extract created from the only grape in nature with an extra chromosome. This unique blend of polyphenols includes ingredients that have been shown in laboratory studies to fight key mechanisms of cellular aging.Each serving of Vivix delivers the equivalent amount of resveratrol found in 100 glasses of red wine.

Q. Does Vivix contain alcohol?A. Vivix does not contain alcohol.

Q. What is the shelf life of Vivix?A. The shelf life is nine months.

Q. Why do I need to refrigerate after opening?A. Refrigeration after opening will help to maintain optimal freshness, color, and maximum polyphenol activity in the product. Refrigerate unopened bottles as well.

Q. Why isn’t the product shipped under refrigeration?A. Extensive testing, including actual shipments throughout the country and simulated transportation under extreme temperature and humidity conditions, has confirmed that the highest quality product is maintained under all shipping conditions to which the product will be exposed


credit



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.


Alhamdulillah..Mak dah solat berdiri kembali!

Assalamualaikum WBT

Salam sayang pembaca iGLooMaMa dan juga peminat Shaklee sekelian...
Alhamdulillah, petang ni bumi Shah Alam disirami hujan setelah lama cuaca panas terik bertakhta.

Petang ini juga kami membuat satu sharing yang hebat. Masya Allah TabarakAllah. Terima kasih Allah kerana memberikan Mama satu sharing group yang hebat. Inilah antara manfaat terbesar dlm Shaklee. Kami berkongsi apa saja (definitely not husband laaa), cerita, konsultasi, semangat, aura positif  dan tidak ketinggalan testimoni yang kadang2 kami sendiri tidak menjangka ianya sangat mengujakan.

Seronok kan? Nak join kami? Jom..jom... sms/whatsapp aje Mama kat no 0192491201.

Apa yang kami kongsikan tgh hari tadi adalah sesuatu yang di luar jangkaan. Seronok bukan main salah seorang rakan kami mendapat berita baik dari ibunya sendiri. Niat nak bantu mak terutamanya untuk kembali bersolat berdiri seperti biasa membuahkan hasil. Maknya kini bukan sahaja dapat bersolat berdiri, malah dapat berjalan ke sana sini dengan mudah! Syukur Alhamdulillah.

Tentunya kita sebagai anak sangat seronok bila perkongsian kita, Allah merezekikan ibu kita dengan yang baik-baik kan?? Syukur tak terkata!!

Berikut adalah screen shot sharing kami :-




Apa yang member Mama berikan pada ibunya?
Ini dia :-

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


Ostematrix

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 

Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.
 
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 




Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Thursday, May 9, 2013

Migraine??? Dah lama mengalaminya?

Assalamualaikum WBT

Salam sayang buat pembaca setia iGLooMaMa

Musim cuaca yang tak menentu ni selalunya akan membuatkan kita selalu mengalami sakit kepala dan juga migraine kan?



Tahukah kita tentang jenis2 sakit kepala yang sering kita alami?
Cuba pembaca sekelian lihat gambarajah dan definisikan kesakitan yang pembaca semua alami.
Kebanyakan daripada kita apabila terkena serangan sakit kepala, kita akan mengambil panadol atau ubat2 tahan sakit bagi melegakan kesakitan dengan cepat. Mama tak kata tindakan itu salah, mungkin kita terkena serangan sakit kepala sewaktu sedang bekerja, masa yang memerlukan kita menumpukan perhatian terhadap pekerjaan kita.

Mama juga tidak ketinggalan dalam perihal sakit kepala ini. Mama seorang yang berkaca mata (power pun tinggi!) memang selalu terkena dengan serangan sakit kepala apatah lagi selalu menghantar dan mengambil anak2 dalam cuaca yang panas terik. Allah sahaja yang tahu bagaimana kita harus menahan rasa sakit sementara hendak mendapatkan medication yang sesuai.

Pengambilan panadol atau ubat tahan sakit selalunya hanya akan bertahan untuk seketika. Apabila kesan ubat hilang, maka sakit kepala selalu akan kembali lagi. Ada yang mungkin mengalami sakit kepala selepas beberapa hari, ada juga yang akan mengalaminya kembali selepas beberapa jam, malah keadaan dengan sakit yang lebih teruk!

Oleh itu Mama sangat-sangat mengesyorkan agar kita mencari satu pemakanan tambahan yang sesuai untuk melegakan sakit kepala sekaligus mengurangkan risiko berulangnya sakit kepala yang boleh menggangu gugat aktiviti seharian kita, Kita pun tahu, jika sakit kepala menyerang secara berterusan, perubahan mood kita juga akan lebih ketara, kita juga akan merasa sakit apabila hendak melakukan ibadah solat, terutamanya rukuk dan sujud kan?




Pengambilan B Complex mampu menambah aliran darah ke otak. Selain daripada itu, B Complex adalah antara vitamin yang terkenal sebagai Anti-Stress kerana ianya membantu pembentukan sel darah merah yg sihat, merangsang circulation darah di dalam tubuh kita. Yang paling penting, pengambilan dengan pengambilan vitamin B, segala makanan yang kita makan akan ditukarkan menjadi tenaga. Oleh itu, kita akan lebih bertenaga, cergas dan juga meredakan kerisauan.

Ostematrix pula berperanan sebagai pengimbang tekanan darah selain memelihara denyutan jantung dan impuls saraf. Manakala pengambilan Vitamin C dapat membantu dalam menghasilkan hormon adrenal anti stress sekaligus menguatkan sistem imun kita terhadap serangan seterusnya.

Insya Allah, dengan pengambilan yang berterusan, kesakitan kepala (atau sesiapa yang menghidap migraine), dapat dikurangkan. Terdapat juga beberapa testimoni yang sudah bertahun tidak mengalami sakit kepala yang teruk seperti sebelum ini.


Kita sebagai manusia perlu berikhtiar selagi mampu. Apabila kita berikhtiar dalam mencari penawar (yang betul berlandaskan syariat, tidak mensyirikkan Allah), ianya mampu membuatkan kita lebih bersyukur atas nikmat yang telah Allah berikan. Bukankah nikmat sihat itu kita rasa apabila kita ditimpa kesakitan?
Mintalah apa sahaja kepada Allah, Allah Maha Mengasihani.




Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.



Sunday, May 5, 2013

Kenapa perlu pilih/ambil makanan tambahan?

Assalamualaikum WBT

Salam sayang buat semua.
Selamat mengundi buat warga negara Malaysia. Semoga pilihan anda adalah pilihan yang terbaik dan pilihan yang mampu memakmurkan negara. Semoga pemimpin yang bakal menerajui bahtera Malaysia adalah pemimpin yang soleh! Ameen.

Ramai yang telah pulang ke kampung atau mana-mana tempat mengundi. Jalan raya utama di seluruh Malaysia khususnya Semenanjung dikatakan sesak. Terasa seperti hari raya pula ye..
Kepada mereka yg telah selamat sampai ke tempat mengundi masing2, jadilah pengundi yang bersopan ye serta semoga pulang kembali ke tempat mencari rezeki dengan selamat,Insya Allah,

Mama saja nak berceloteh mengenai pengambilan makanan tambahan atau dengan kata lainnya supplement atau pun vitamin. Yelah, sambil2 kita dok belek kisah pilihanraya, kita perlu juga belek-belek tentang pilihan supplement yang terbaik buat kita dan keluarga, mungkin juga kawan2 kita, jiran2 kita...

Kita pernah tak terfikir yang pengambilan diet seharian kita lengkap dengan 12jenis vitamin dan 7jenis galian? Mampukah kita untuk memakan berbiji-biji buah oren untuk mendapatkan kebaikan vitamin C? Mampukah kita untu meminum bergelas-gelas susu (terutamanya bg wanita hamil/menyusukan) untuk mendapatkan kalsium yang sememangnya sangat penting untuk kita?



Mama rasa 99% jawapan akan mengatakan "TAK SANGGUP"
Kenapa?
Kita sendiri tak berapa arif tentang diet pemakanan yang perlu diambil. Ramai juga yang mengatakan masa zaman tok nenek kita dulu tak ada pun vitamin2 ni tetapi kita lupa yg mereka mengambil makanan yang segar /tidak tercemar, mereka bekerja kuat -berkebun, berladang, ke laut mencari rezeki dan juga mereka mengamalkan memakan herba2.ulam2an, akar kayu atau juga jamu2yang dibuat sendiri bg memastikan kesihatan mereka dijaga sebaiknya.
Kita juga bukan sahaja tidak mampu nak membeli berkilo-kilo buah oren dan memaksa diri sendiri memakan buah2 tersebut. Jika kita sendiri tak mampu, apatah lag anak2 kita, orang lain kan? Tentu ramai yg akan kata, ish, tak logiknya nak makan buah bnyk2.
Selain itu, ramai yang takut gemuk dengan pengambilan produk tenusu yang banyak. Jadi, adalah mustahil untuk kita meminum susu 4-5gelas sehari, mungkin sehari boleh,bagaimana jika seumur hidup? Mama pula mmg tak boleh minum susu melainkan susu berperisa, dan itu juga boleh mendatangkan bahaya kerana kandungan gula yang tinggi sementelah dengan Mama mempunyi keturunan diabetics. Walau tak mustahil,tetapi tetap tak mampu.



Kita membeli sayur-sayuran di pasar, kebanyakannya ditanam menggunakan baja2 chemical, yang organik ada, cuma harganya agak mahal. Ayam pula disuntik untuk cepat membesar walaupun ada pilihan ayam organik atau ayam kampung, tetapi kadang2 bekalannya sangat terhad dan juga mahal harganya. Bagi keluarga yang berkerjaya mungkin kebanyakan diet harian dibeli di luar dan selalunya makanan segera menjadi pilihan kerana mudah, senang dan ringkas. Air yang diambil kebanyakannya mempunyi kandungan gula yang tinggi, air masak seakan tidak menarik untuk diminum, mungkin kerana keletihan dan kita lebih cenderung untuk mengambil minumam berperisa.

Pilihan di tangan kita. Kita berhak untuk menentukan apa yang penting untuk diri kita sendiri. Mama selalu beritahu kepada pelanggan2 Mama, kita ambil vitamin, adalah untuk diri kita sendiri kerana kira perlu berkhidmat kepada banyak orang sekeliling kita dan juga kita perlu sihat untuk terus melaksanakan ibadah kita secara optimum kepada Allah SWT.

Sedikit pesanan buat mereka2 yang berkira2 untuk mengambil makanan tambahan/vitamin.
1) Selamat : dibuat secara semula jadi dan bebas daripada bahan2 yang berbahaya.
2) Berkesan - syarikat pengeluar vitamin mempunyi rekod yang baik, mengeluarkan pelbagai kajian saintifik berkenaan produk2 yang dikeluarkan, pengiktirafan dunia terhadapa anugerah2 yang diterima, testimoni yang genuine dan apa sahaja yang usaha syarikat berkenaan dalam meneruskan nilai tambah dan passion mereka terhadap produk mereka.
3) Mesra Alam - bersungguh2 dalam mencipta produk yang mesra alam/semulajadi dan berusaha untuk mengekalkan kehijauan bumi dengan tidak mengamalkan penggunaan chemical/baja yang boleh merosakkan struktur tanah/bumi.

Lihat keistimewaan Shaklee -> Shaklee


Bijaklah memilih!

Untuk kesihatan optimum, Mama ingin memberi cadangan pengambilan vitamin2 berikut :-



JOM SHAKLEE!!

Mama adalah pengedar SHAKLEE yang sah dengan ID No : 852410



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-


1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Saturday, May 4, 2013

Vivix, Satu penemuan revolusionari dalam anti penuaan pada tahap selular

Assalamualaikum WBT

Sukacita untuk Mama umumkan offer terkini Shaklee bagi bulan May 2013.
Vitamin yang menjadi idaman ramai....


Revolusi Terbaru dari ShakleeVivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.








JOM SHAKLEE!!
Mama adalah pengedar SHAKLEE yang sah dengan ID No : 852410
Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-

1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Kisah Mak dan Ma

Assalamualaikum WBT

Salam buat semua..rindu menulis setelah dua hari tak sempat Mama nak update blog. Banyak skit kerja, hanya sempat untuk Mama celah-celah masa di dalam FB Page - Igloomama sahaja.

Saja Mama nak cerita sedikit mengenai dua orang tersayang Mama ni..
Mak (Mak Mama sendiri) dan juga Ma (Mak mentua Mama).

Syukur Mama diberi Allah peluang untuk menjaga mereka. Ma memang tinggal dengan kami, Mak pula akan tinggal dengan Mama bila Cik Lie (adik no 2 Mama) kena outstation. Selalu pun kalau Mak dok sini..paling kurang seminggu..paling lama 2bulan..

Bila ada orang tua tinggal dengan kita, benda yang paling penting yang perlu kita buat ialah menjaga hati mereka. Ibu-ibu, apabila usia mereka semakin meningkat, emosi mereka lebih sensitif dan yang paling ketara ialah, diaorg amat menyayangi cucu-cucu mereka.

Hari ini Mama berpeluang membawa Mak dan Ma mengambil angin di Tasik Kota Kemuning. Tempat kebiasaan Mama, Baba dan Hashimiz beriadah pada hujung minggu/cuti sekolah.



Nampak kan gambar di atas? Perjuangan mereka sebagai ibu masih belum selesai lagi. Kedua-dua mereka sudah kematian suami yang selama ini menjadi teman mereka. Yang ada kini Mama dan anak2 yang lain untuk membahagiakan mereka.

Di kala melihat mereka beriadah sambil memegang tongkat, hati Mama dihambat rasa sayu apabila mereka masih mampu menggagahkan diri setia bersama anak-anak di kala anak-anak dalam kesusahan. Mereka tetap menabur jasanya walau kami sudah beranak pinak...AllahuAkbar..besarnya pengorbanan ibu..


Dengan keadaan mereka yang bertongkat ini, Mama terus bulatkan tekad untuk terus gigih dalam mencari rezeki menerusi apa yang Mama buat sekarang. Semoga dengan doa yang tak henti dari mereka, suatu hari nanti Mama mampu untuk membelikan mereka sebotol seorang Vivix daripada Shaklee sekaligus mengharapkan mereka tidak perlu lagi mengambil ubatan yang terlampau banyak setiap hari. Ya Allah, makbulkanlah doa Mama ini, Ameen.


We love you Mak & Ma!!

JOM SHAKLEE!!
Mama adalah pengedar SHAKLEE yang sah dengan ID No : 852410
Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-

1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
PosLaju percuma dengan pembelian RM350 ke atas

COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.


Luv,
iGLooMaMa
Shah Alam