Tuesday, July 30, 2013

Tinggal 20 jam...

Assalamualaikum WBT

Salam malam Ramadan ke 22..Mama baru pulang dari Masjid Negeri dan juga baru je lepas pekena mee goreng mamak..kira2 macam pre-sahur laa..hihihii

Alhamdulillah..syukur...dengan segala nikmat kurniaan Allah, terutamanya nikmat berpuasa dan nikmat kesihatan yang diberi..Alhamdulillah thumm Alhamdulillah.



Tengok2, belek2 jam..Alamak!! tinggal 20 jam aje lagi sebelum closing July'13!!
Cepatnya masa berlalu!!



Masih banyak yang perlu Mama catch up sebelum berakhirnya 20 jam terakhir ini dan juga banyak benda yang Mama belum merancang untuk upcoming month, August!!
*Allah Al Musta'an*



"Ya Allah, berikanlah kemudahan kepadaku untuk meneruskan usaha perkongsianku menerusi Shaklee, murahkan rezekiku dan juga rakan2 niagaku, berikanlah kami kebaikan dan keberkahan dari lorong2 rezekiMu yang halal. Sesungguhnya Engkau Maha Pemberi, perkenankanlah doaku ini. Ameen"

Jangan putus berdoa..

"Tiga doa yang sangat mustajab iaitu doa orang yang berpuasa, doa orang yang dizalimi dan doa orang yang musafir" 
(Riwayat Ahmad, Bukhari,Abu Daud &al-Tarmizi)


Tawaran GLA Complex juga akan berakhir dalam masa 20 jam ini.
Jangan ketinggalan!!



Sedikit info mengenai GLA Complex :
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.

*Dalam kes diabetis, ianya mampu menghalang komplikasi diabetis dengan mengurangkan kandungan gula dalam darah dan mengurangkan rasa kebas2 dan kesakitan.


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Sedih...

Assalamualaikum WBT..



Entry agak sedih..
Ma (MIL) saya tak sihat...
Bila Ma tidur aje tu..memang tunjukkan Ma tak sihat :((
Ma kata dia mcm nervous semacam..kepala mcm pening2...
Siannya Ma...




Mohon doa semua agar Ma kembali sihat seperti biasa...
Ameen..



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Monday, July 29, 2013

Resepi Meal Shake !! Nyum2

Assalmaualaikum WBT

Eh eh..20 Ramadan ye..pejam celik pejam celik dah masuk 20 hari kita semua berpuasa..Alhamdulillah..moga kita dipertemukan dengan malam Lailatul Qadar, Insya Allah, Ameen.

Semalam Mama ada beri 2 resepi best ESP kan..hari ni Mama rasa nak share resepi yg menarik menggunakan Meal Shake pulak!!

WOW!!!
Nak tau??

gambar hiasan

ChocOreo Meal Shake

Bahan-bahan
1/2 sudu besar Meal Shake
1/2 sudu besar ESP
4 keping Oreo di patah2 kan
250ml Susu Coklat (apa2 jenama)
Whippe Cream (optional)
Shaker

Cara-caranya
Masukkan susu coklat ke dalam shaker bersama Meal Shake dan ESP dan goncang hingga sebati.
Masukkan oreo yang dipatah2kan dan shake sikit lagi..nak supaya habuk2 oreo yg patah2 tu mcm sebati ngan shake..
Tuang dalam gelas masukkan ke dalam freezer sementara menunggu waktu berbuka puasa.
Kalau suka whippe cream..boleh laa letak sebagai hiasan.. :)


Dan lagi satu resepi mudah untuk anak2 yang comel2 itu..kira2 mcm pemangkin untuk berpuasa penuh..hiihhi


gambar hiasan

Meal Shake Snow Powder

Bahan-bahan
2 scoops aiskrim (apa2 perisa)
Chocolate/Strawberry/Caramel syrup
Color/Choc Rice
Almond Flakes
1/2 biji pisang yang dipotong kecil (boleh juga guna buah2an lain)
1/2 sudu kecil Meal Shake

Cara-cara
Masukkan aiskrim ke dalam mangkuk. Letakkan hirisan pisang keliling mangkuk.
Letakkan syrup di atas aiskrim dan taburkan color rice/choc dan almond flakes.
*Hias ikut kreativiti kita
Akhir sekali taburkan Meal Shake ke atas aiskrim dan hidangkan untuk si manja anda berbuka puasa...

Tadaaaaa...ada dah 2 resepi hari ni..
So, pada siapa yang dah ada Meal Shake..boleh buat..
Pada siapa yang belum ada..jom dapatkan dengan Mama..
yang tentunya harga ahli yang murah2 aje..

Sedikit info berkenaan Meal Shake :
Meal Shake Shaklee Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral.
Mengandungi vitamin A, C, E, Zinc dan selenium untuk anti-oksidan.
Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk bina tulang dan sel-sel dalam proses tumbesaran.
Anak-anak memang terkenal dengan kesusahan untuk menelan pil ataupun mengambil supplement. Oleh itu padanan protein dan multivitamin yang lengkap di dalam Meal Shake amat bersesuaian dengan mereka. Selain daripada itu, Meal Shake dapat membantu dalam meningkatkan selera makan anak-anak terutamanya bg mereka yang cerewet atau baru pulih dari penyakit/demam.



Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Senggugut, ssyyuhhhhh..pergi jauh-jauh!!

Assalamualaikum WBT

Ishh..baru Mama tau yang senggugut teruk merupakan salah satu petanda mengidap endometriosis. Terdapat 2 jenis senggugut iaitu senggugut primer dan senggugut sekunder.



Mama dah beranak 5 tetap kena senggugut...tapi dah beranak pinak ni tak de laa sakit serupa anak dara dulu..kurang skit rasanya..cuma masalah ini tetap mendatangkan ketidak selesaan pada Mama. Kerana ianya menggangu rutin seharian Mama.

Yelah..bila dah sakit..mesti ada kerja2 yang terganggu dan juga of course mood confirm swing swing kan..kan..kesian betul kat Hashimiz!



Tup..tup bulan ni mcm tak de sakit perut bagai! Alhamdulillah...selesa sungguh rasanya...
Rasa sgt seronok bila tak sakit perut..so, mcm2 benda boleh buat dengan peace of mind..ihihhii

So, nak tunggu apa lagi?
Esok lusa je last utk promosi GLA Complex!!



Serba sedikit penerangan tentang GLA Complex :

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid.
*Dalam kes diabetis, ianya mampu menghalang komplikasi diabetis dengan mengurangkan kandungan gula dalam darah dan mengurangkan rasa kebas2 dan kesakitan.



PM Mama laju2 ye...

Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Sunday, July 28, 2013

Resepi ESP yang best!!

AssalmaulaikumWBT..

Salam kasih sayang buat semua...
Catatan di hari ke-19 Ramadhan. Mama tiba2 teringin nak share resepi2 ESP yang menarik perhatian ramai.

Sebelum itu..suka untuk diingatkan kepada semua, anda boleh membuat pre order ESP dengan bayaran penuh kepada Mama. Insya Allah stok akan dpt pada awal ogos.
*Order ESP*




Sweet Orange Peach ESP
Bahan2nya :
1 sudu besar ESP
3 sudu besar Sunquick Orange & Peach
250ml air suam/air sejuk - BUKAN air panas!
Shaker/bekas air bertutup

Cara2nya :
Masukkan ESP & Sunquick ke dalam Shaker bersama air.
Goncang2..
Kalau untuk berbuka puasa..boleh simpan kejap dalam freezer..
Memang sedap youuuuu...

ESP Kurma Shake
3biji buah kurma - rendamkan di dalam air untuk memudahkan membuang kulit. Hiris untuk memudahkan kurma dikisar.
1 sudu besar ESP
250ml fresh milk

Cara2nya :
Masukkan kurma yang telah dihiris ke dalam blender bersama susu dan ESP.
Kisar sehingga kurma hancur.
Hidangkan di dalam gelas.
*tambah enak jika dihidang bersama satu scoop aiskrim vanilla :D

So..harap2nya pas ni boleh laa para pembaca dan pengamal ESP mencuba 2 resepi air yg sgt2 sedap dan berkhasiat ini..

Mama pun rasanya nak membancuh ESP+Pink Guava & Strawberry jap lagi..
owh..nak resepi??
ok..nnt next2 entry Mama beri ye..insya Allah...




So, banyak kebaikan ESP untuk kita semua.
Nak diet, nak cantik, nak susukan anak, nak bertenaga, pendek kata mmg macam2 lah..
Take charge untuk kehidupan yang lebih sihat dan bermakna..
Jom ESP!!

Berminat??
So..cepat2 hubungi Mama
Email : igloomama@gmail.com
SMS/Whatsapp : 0192491201

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.







Thursday, July 25, 2013

Shaklee dan Saya

Assalamualaikum WBT

Seronok!! Tak ada kata lain.



Kenapa?
Sebab saya dah rasa kesannya

Kesan apa?
Bekalan susu untuk Anees Hashim semakin bertambah dan pekat bila consume set 3M!!
Tumit saya dah tak sakit since consume Oste!!
Saya segar bertenaga uruskan anak, suami dan rumahtangga!!

Yang paling best,
Mak saya punya reading gula semakin stabil sejak amik Vivix..
Syukur Mak tak perlu cucuk insulin!!
Alhamdulillah.

Sekarang lagi best..
Tengah2 bulan, duit bonus masyuk..
Alhamdulillah..
Makin banyak boleh memberi dan bersedeqah..Alhamdulillah..

Itulah kisah Shaklee dan Saya..
Lakarlah kisah anda sendiri dengan Shaklee..
Insya Allah tak menghampakan!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Kesihatan dan Kebersihan Dari Perspektif Islam

Assalamualaikum WBT

Salam kasih sayang buat semua...
16 Ramadhan!! AllahuRabbi..sekejapnya..rasanya baru beberapa malam Mama bangun awal menyediakan santapan sahur..betapa waktu menghambat kita..*sigh*



Hari ini rasa mcm nak berceloteh pasal perihal kesihatan dan kebersihan..tapi melihat dari perspektif Islam. Bagaimana Islam itu indah!! SubhanAllah!!



Tidak ramai yang memberi fokus kepada amalan kesihatan dan penjagaan tubuh badan sedang agama memberi perhatian yang serius. Kecenderungan ini dapat disaksikan sepanjang bulan Ramadan sedangkan Islam amat menitikberatkan kesihatan sebagaimana Islam menjaga jiwa dan akal penganutnya.

Rasulullah SAW bersabda yang membawa maksud  :
“Sesungguhnya kamu mempunyai tanggungjawab untuk menunaikan hak terhadap tubuh badan kamu.” (Hadis Riwayat Bukhari)

Menunaikan hak terhadap tubuh badan bererti menikmati tahap upaya badan yang benar-benar baik dan selamat disegi fizikal, mental, emosi, dan rohani secara optimum sehingga berupaya mencapai potensi dan matlamat kehidupan yang dipandukan agama. Mukmin yang kuat mempamerkan kekuatan agama berbanding dengan mukim yang lemah.

Rasulullah s.a.w. lagi yang bermaksud :
“Orang mukmin yang kuat lebih baik dan disukai oleh Allah daripada orang mukmin yang lemah.” (Hadis Riwayat Muslim)



Kita diingatkan betapa bernilainya harga kesihatan. Tiada gunanya harta dan kekayaan yang melimpah ruah sedangkan ianya tidak dapat dinikmati kerana keadaan diri yang tidak sihat akibat pelbagai penyakit berhimpun. Istilah “sihat” merupakan anugerah dari Allah yang sewajarnya disyukuri. Anugerah ini mesti dipertahankan hingga keakhir hayat tetapi jangan sampai melekakan.

Rasulullah SAW bersabda
“ Ada dua jenis nikmat yang banyak melekakan ramai manusia iaitu nikmat sihat dan nikmat masa lapang ” (Hadis riwayat Bukhari)



Islam meletakkan kesihatan dan kesejahteraan di tempat yang teratas selepas seluruh taruhan keyakinan hanya kepada Allah (keimanan). Kalau kita mempunyai masalah kesihatan bermakna segala urusan ibadat juga turut terganggu.

Pernyataan tersebut berdasarkan Sabda Nabi SAW yang bermaksud
“Mintalah kepada Allah kesihatan dan kesejahteraan kerana sesungguhnya tidak ada perkara yang lebih baik dari kesihatan selepas keyakinan (iman). “ (Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Kaedah terbaik dalam penjagaan kesihatan ialah dengan menyediakan perisai pencegahan seawalnya. Namun apabila diserang penyakit, kita terpaksa juga berikhtiar untuk menyembuhkannya walaupun terpaksa mengambil masa yang panjang. Ini bermakna mencegah itu adalah lebih baik daripada mengubatinya. Kita diminta berubat apabila ditimpa penyakit tanpa mengambil sikap membiarkannya.

Jangan sesekali berubat dengan benda yang diharamkan agama. Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud ”Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram.” ( Hadis Riwayat Abu Daud).

Dalam kehidupan seharian, kita sering dihidangkan dengan pelbagai jenis masakan dan juadah bagi memenuhi keperluan jasmani. Tujuannya untuk membekalkan tenaga yang secukupnya dalam melakukan aktiviti harian. Keadaan ini begitu ketara di bulan Ramadan. Makan hidangan secara berlebihan boleh memudaratkan badan. Al-Quran menjelaskan mengenai pentingnya bersederhana dalam soal makan dan minum sebagai panduan untuk kebaikan.

Allah berfirman bermaksud:
“Makanlah dan minumlah serta jangan berlebih-lebihan.” (Surah al-Araf, ayat 31)

Firman Allah SWT
“Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang yang banyak bertaubat, dan mengasihi orang-orang yang sentiasa menyucikan diri.” ( Surah Al-Baqarah, Ayat 222)



Kebersihan memainkan peranan yang begitu penting dalam mengelakkan seseorang ditimpa penyakit. Persekitaran yang kotor akan mengundang pelbagai jenis kuman pembawa penyakit ke kawasan tersebut. Sebab itu aspek kebersihan merupakan cabang keimanan.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud
“Kebersihan itu sebahagian daripada iman”. ( Hadis Riwayat Muslim)

Pentingnya menjaga kesihatan dan kebersihan kan...
Jangan lengahkannya!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Wednesday, July 24, 2013

Optimumkan Ibadah Kita

Assalamualaikum WBT

Ya Allah..sekejapnya masa..kita sudah di pertengahan Ramadhan!!
Jom kita kejar pahala beribadah,taklama dah Ramadhan bakal meninggalkan kita..
*sedih..*


Dan hanya beberapa hari sahaja lagi untuk malam2 terakhir..Malam Lailatul Qadar..



Kejar nikmat berpuasa dan beribadah dengan kesihatan yang optimum..

Jom kita cuba!!

Set Kesihatan Optimum Shaklee

> Vita-Lea
*Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
*Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan   tisu.
*Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
*Biotin dan asid pantotenik membantu untuk emetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
*Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
*Multivitamin terbaik yang lengkap dengan semua nutrisi dan zat penting untuk tubuh
*Memberikan kesihatan menyeluruh untuk tubuh
*Badan anda lebih sihat dan sukar dijangkiti penyakit
*Membekalkan tenaga berpanjangan
*Stamina lebih baik


> B Complex
*Menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan   yang baik.
*B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat     kepada tenaga.
*Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik      yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang  kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg. *membekalkan tenaga pada badan
*dikenali sebagai pil ‘anti-stress’
*meredakan sakit-sakit saraf pada badan
*membantu mencantikkan kulit anda dan kulit akan kelihatan 'glow'






> Chewable Vita C
*memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh
*penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.
*rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren untuk setiap tablet.
*Untuk kulit yang cantik










Jom imarahkan pesta ibadah kali ini!!

"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah), bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu mendapat petunjuk (berada dalam kebenaran)"

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.


Tuesday, July 23, 2013

Pre Order ESP Dibuka Sekarang!!

Assalamualaikum WBT

Dalam kesibukan kami2 distributor Shaklee menjual ESP terutamanya utk bulan puasa ni..tiba2..ESP habis stok!! Owh NO!!! Sungguh mengejutkan kami kerana Best Seller ESP boleh habis stok..tapi ye lah..dah nama pun best seller...hot product kan...mmg laa cepat habis!



Smlm Mama dapat sms from Shaklee..

Berita gembira!!
Insya Allah ESP akan sampai awal Ogos nnt. So, distributor boleh place order dahulu.. best2



So..dengan ini..sapa2 nak ESP dan nak pastikan ESP sentiasa ada dalam stok terutamanya musim2 raya ni kan...diminta cepat2 buat PRE ORDER with FULL PAYMENT.
Shaklee akan memastikan seseiapa yang telah membuat pembayaran penuh akan menerima ESP once stok sampai.
*ni yang best Shaklee!! sapa yg dah order dia akan utamakan sebelum dia buka utk yang tak buat pre order..best kan...

So..cepat2 hubungi Mama
Email : igloomama@gmail.com
SMS/Whatsapp : 0192491201

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.


Monday, July 22, 2013

Berusahalah!! Berdoalah!! Bertawakalah!!

Assalmaualaikum WBT

Mama tertarik dengan sepotong Hadith :-

"Wahai anak Adam, hendaklah kamu meluangkan waktumu untuk beribadah kepadaKu. Aku akan penuhi dadamu dengan kecukupan, Aku akan tutup kefakiranmu. Kalau kamu tidak melakukan, aku akan penuhi kedua tanganmu dengan kesibukan dan aku tidak akan menutupi kefakiranmu."
Hadith Sahih : Ibn Majah, Tirmidzi & Ibn Hibban.



Dan juga yang ini :-

Zaid bin Thabit melaporkan :-
“Sesiapa menjadikan dunia itu sebagai puncak tujuan, maka Allah akan cerai-beraikan urusannya. Allah akan jadikan kefakiran itu ada di depan dua matanya. Dan dunia itu tidak akan datang kepada, melainkan apa yang Allah tuliskan. Dan siapa menjadikan akhirat sebagai tujuan. Allah akan satukan urusannya. Dan Allah akan jadikan kecukupan di hatinya. Dan dunia itu akan datang kepadanya walaupun dia tidak mengharapkan.”
Hadith Sahih : Ahmad, Ibn Majah, Ibn Hibban, Darimi & Baihaqi



So..
Doa lah..mintalah pada Allah...

Jom, berdoa..doa orang yang berpuasa Allah makbulkan, Insya Allah!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Saturday, July 20, 2013

Dapatkan Shaklee Dengan Mudah Di Kawasan Anda!!

Assalamualaikum WBT

Salam sihat buat semua..
Bagaimana anda rasakan prestasi kesihatan anda hari ini?



Perlukan makanan tambahan untuk diri sendiri dan orang2 yang tersayang?



Aida Zairina Ishak
ID : 852410
0192491201
Email : igloomama@gmail.com
FB : Aida Zairina Ishak
FB Page : igloomama

Andaikan anda perlukan nasihat, konsultasi, makanan tambahan dengan harga ahli yang hebat dan mencari yang berdekatan dengan kawasan anda, boleh sahaja hubungi mereka2 di bawah ini :-


Dina [S.I.D : 956841)
SMS/Whatsapp : 012-4901105
Kawasan : Kota Kemuning, Seksyen 30 Shah Alam, Aeon Big Kota Kemuning, Kuala Lumpur








Ruby [S.I.D : 911121]
SMS/Whatsapp : 019-3883193
Kawasan : Jalan Kebun, Johan Setia,Section 30-31 Shah Alam, Proton Manufacturing.









Najihah [S.I.D :
SMS/Whatsapp : 019-5900031
Kawasan : Kemuning Utama, Kota Kemuning, Seksyen 24 Shah Alam, Giant Kemuning Utama, Terendak Melaka, Hicom Industrial Estate, Tanjung Malim, Bukit Jalil, UiTM Shah Alam.







Marina [S.I.D : 956842]
SMS/Whatsapp : 016-2173626
Kawasan : Centre of Excellence Proton (COE), Proton Manufacturing, Klang









seronok bila kita membeli dan ada orang yang membantu kita. tak seperti membeli vitamin di farmasi di mana kita tak di guide secara berterusan..harga pun agak mahal dan kebanyakannya adalah sintetik. Jom bertukar kepada kehidupan yang lebih bermakna dengan Shaklee yang terbukti semulajadi dan sihat!

Dan jika anda berminat untuk menjadi ahli selain dari mengambil shaklee, boleh aje..dapat bonus lagi..best tauuu...

Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Thursday, July 18, 2013

SOHO ku Sayang...

Assalamualaikum WBT...

Kali ni nak cerita mengenai SOHO Mama yang tak seberapa..

SOHO tempat Mama mem'bisnes' dan melayan customer - Alhamdulillah..

Simple and hope tak serabut..
*tempat ini akan serabut bila lagi 10 hari nak closing* heheheheheh

Di sinilah tempat Mama mencari rezeki..Alhamdulillah..Di sini juga tempat Mama kadang2 menulis..ishhh...lama dah tak menulis...



Bila ada SOHO sendiri..rasa syiok...sbb rasa kita ada komitmen dan bermotivasi...


Yang ni tempat letak stok..kebanyakan stok untuk customer2 yang COD atau Self Pick Up. Kena simpan stok just in case kena hantar urgent kan..



Ni gambar semalam..
Hari ni dah agak longgar...Alhamdulillah...
Ada rezeki lebih..upgrade almari bercermin pula, Insya Allah.



So, sesiapa yang tinggal berdekatan dengan Shah Alam, Subang Jaya, Petaling Jaya, Ara Damansara, Kota Kemuning, TTDI Jaya, Denai Alam, boleh COD Shaklee dengan Mama atau kita janji temu di mana2..
Tinggal jauh tak de masalah..boleh aje Mama poskan..Pos Laju lagi..best2...
Owh..tak nak COD, tak nak pos sebab tinggal dekat ngan HQ atau Branch? Guna ID Mama : 852410. beli aje..harga members lagi..best kan..

SMS/Whatsapp : 0192491201
Email : igloomama@gmail.com

JOM SHAKLEE!!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Wednesday, July 17, 2013

Wordless Wednesday : Wanita, sayangilah dirimu...

Assalamualaikum WBT...

Semalam Mama ke Masjid Negeri, Shah Alam..dan memang menjadi rutin kebiasaan kami berterawih di situ bermulanya Ramadhan ari tu, Alhamdulillah...



Seronok..itu yang mampu Mama katakan..
Walaupun terpaksa berjalan agak jauh dan juga laju2..(sebabnya slalu sampai dah masuk Isyak..hiihhihi), walau terpaksa naik tangga tinggi2...(sian kat Ma kalau Ma ikut....) tapi Mama rasakan seronok, tenang, aman damai berterawih di sana..Subhanallah Wa Alhamdulillah...

Bila pergi tempat awam...mestilah mcm2 perkara yang kita nampak dan mungkin juga kita perhatikan..Maaf ye..bukan nak masuk campur..cuma apa yang baik tu kita amil sebagaipengajaran, dan apa yang kurang elok..amik sebagai peringatan..insya Allah..erti hidup adalah pada memberi kan....

Moga Allah membaiki dan mengelokkan perangai2 kita seperti mana Allah telah mengelokkan kejadian fizikal kita, Ameen...

Dan satu benda yang membuatkan Mama sangat terharu...


Dapat dan faham akan maksud yang disampaikan??
Menggunakan medium FB (sbb Baba tahu Mama mmg FB addicted..ihihi) dan menggunakan bahasa yang sedap didengar..inilah HIKMAH dalam menegur dan menasihati...kan bagus kalau semua suami mcm ni..(syukur Alhamdulillah...kalau dah dpt suami mcm ni..jangan amik kesempatan ye...)

Wanita, fahamilah definisi menutup aurat dlm erti kata sebenar, fahamilah makna ibadah dalam erti kata yang mendalam, hayatilah Ramadhan dalam ruang maksud yang luas..Islam itu mudah, tapi bukan utk dipermudahkan..Islam itu elok dan bukan utk diperolokkan..jaga kelakuan, tingkah laku..kerana secantik2 perhiasan adalah wanita solehah..dan janganlah mengheret suami/ayah kita ke neraka kerana dek perbuatan kita...

Sekadar untuk ingatan bersama...
Maaf andai terkasar bahasa...

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.


Monday, July 15, 2013

Masak apa?

Assalamualaikum WBT

Tersenyum senyum Mama hari ni..mana tak tersenyum...dapat sesuatu yang dinanti..ihihi..



Alhamdulillah..syukur...setelah kehilangan, Allah gantikan dengan sesuatu yang lebih indah, lebih bermakna..Alhamdulillah.

Tersenyum lagi Mama...kali ni tersenyum membaca dan membalas 'whatsapp' group kami...Kita Jutawan. Seronok membaca dari satu topik ke satu topik. Kami bukan hanya membuat sharing berkenaan Shaklee, konsultasi ataupun meminta pandangan hebat rakan2 seperjuagan, tetapi kami juga berkongsi kisah2 kami yg kebanyakannya adalah WAHM yang hebat!! Masya Allah Tabarakallah!
Satu topik yang mendatang senyum di bibir Mama ialah menu untuk berbuka puasa hari ini..hihihi..



Sebagai suri rumah, seawal selepas Subuh, Mama akan start plan apa yang nak masak utk berbuka nanti. Mama perlukan perancangan awal supaya senang Mama membahagikan masa untuk kerja2 lain. Jika Mama dah plan utk memasak sesuatau yang lebih rumit, bermakna Mama kena mengaturkan jadual yg lain secara sistematik supaya semuanya teratur. Bekerja dengan Hashimiz bukannya mudah. Tantrum, merajuk, mandi, makan..semuanya memerlukan masa dan kadang2 terpaksa mengambil allocation masa lain utk melayan mereka.
Sebagai contohnya, jika Mama memilih utk memasak Roti Jala - memerlukan masa yang agak lama di dapur utk menjala..Mama kena pastikan Hashimiz telah siap dimandikan, diberi makan dan juga sudah siap membuat kerja sekolah sebelum Mama memasak.. ini membolehkan kerja2 memasak Mama berjalan dengan lancar...(walaupun kadang2 terdapat juga peminat2 yg sangat2 'rajin' nak tolong menjala sama hihihi.)



So, kita nampak mudah..tapi itulah seni seorang suri rumah..sebab bukan satu kerja yang mereka buat..banyakkkkk sangat..dan continuously..lebih2 lagi kalau WAHM mcm Mama :D

So, suri2 rumah tersayang..jom start merancang..rancang menu, rancang tugas, rancang kerja, rancang kewangan, jana pendapatan sendiri..semua tu TAK MUSTAHIL bg SURI RUMAH..

Jom Jadi Bijak!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Sunday, July 14, 2013

10 sebab kenapa wanita hamil seronok!!

Assalamualaikum WBT

Hihihihi...Mama sebenarnya teringat kata tukang urut Mama beberapa minggu lepas apabila Mama minta dia satang mengurut. Dia jawab..bulan Mei, Jun dengan bulan Julai ni..mmg slalu orang bersalin..so..jadualnya mmg teramat-amat packed! Kempunan nak berurut sebelum berpuasa..tapi tak pe..insya Allah pas raya dia slot in, katanya..hihihi..(Laku kan tukang urut..tukang urut Mama pakai kereta mewah hasil berurut...)



So..dari jawapan tukang urut tersebut..Mama terfikirkan kenapa kita yang bernama wanita ni memang sangat2 seronok bila dia tahu diri dia pregnant...



Jom kita lihat antara 10 sebab kenapa mereka merasakan kehamilan menyeronokkan!!

Pertama
Alhamdulillah!! Pertambahan ahli keluarga. Best rasanya bila mampu melahirkan zuriat sedangkan ramai pasangan yang dah lama berkahwin belum mempunyi rezeki anak.

Kedua
Suami akan memberi lebih tumpuan pada isteri yang hamil. Boleh manja2..bukan mengada2 ye..

Ketiga
Berat bertambah tapi tak laa risau sangat sbb kita tau yang kita menampung berat insan yang tersayang dlm perut tu..hiihhi

Keempat
Alasan kukuh untuk membeli baju2 baru sebab baju2 dah tak muat..hahaha..yang ni best2

Kelima
Kita ada 9bulan untuk berfantasi dan berangan tentang bayi..nak buat apa, nak bg nama apa..kira mcm angan2 yg best2...

Keenam
Tiap2 bulan boleh pegi shopping..nak beli barang2 kelengkapan baby..ni pon best!!

Ketujuh
Suka bila suami gosok2 perut and cakap2 ngan baby...heaven!!

Kelapan
Ada alasan nak tdo kat surau sekejap kalau ngantuk atau letih sangat kat opis..(ni Mama dulu laaa..mujur bos sporting!)

Kesembilan
Kalau jumpa doc/obgyn, mmg senang sgt dapat MC!! yeeehaaaa

Kesepuluh
Kalau rasa tak sihat ke mabuk2 ke...mesti orang tak bagi kita buat keje..suruh duduk diam2..boleh tgk tv kan..hiihhihihi

BONUS..
Sebab ada suplemen hebat dari SHAKLEE!!
*masa ni mintak apa pun ngan cik abg,...Insya Allah dia akan beri sebab untuk manfaat isteri dan baby...so..alang2 mintak belikan vits..mintak laa terus jadik member shaklee..lepas beranak...tak payah kerja..terus jadik WAHM macam Mama...lagi bestttt...

Rangkaian makanan tambahan dari Shaklee untuk ibu2 mengandung mmg TERBAEK!!
Sihat, cergas, bertenaga, kurang mabuk/alahan, adalah antara maklum balas pengguna2..
Tak cuba tak tau..kalau cuba baru tau...



Untuk Trimester Pertama
Vitalea (Multivits)
B Complex
Vita C Chew
Ostematrix (Kalsium)
*additional ESP on choice

Untuk Trimester Kedua & Ketiga
Vitalea (Multivits)
B Complex
Vita C Chew
Ostematrix (Kalsium)
Omega Guard
*additional ESP on choice

Nak tahu lebih lanjut, boleh SMS/Whatsapp Mama : 0192491201
Harga ahli yang memang sangat2 berbaloi..
boleh juga email Mama di igloomama@gmail.com.
Kalau tak de bajet nak beli full set, Insya Allah Mama boleh bantu..just let me know ....

Okeh..selamat bermimpi indah ye ibu2...seronok kan ada insan yg bakal menendang2 perut kita..

Luv u allllllll!!!!

Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Pedih Perut Ke?

Assalamualaikum WBT

Salam 5 Ramadhan 1434H

Sekejap kan masa berlalu? Seronok berpuasa..Alhamdulillah,

Bila tiba time berpuasa ni, ramai yang mungkin mempunyai masalah pedih perut..terutamanya towards the end..dekat2 pukul 5-6pm tu startlaa rasa bergas perut tu atau macam2 rasa yang mungkin sukar didefinasikan melalui tulisan..ihihihi..tapi rata2 akan setuju dengan perkataan PEDIH PERUT/GASTRIK.



Mama mempunyi masalah tersebut. Terutamanya jika ada benda yang salah makan mcm makanan pedas2 atau makanan yg sejuk2/berangin..hihihi.. Tetapi syukur, apabila tiba bulan puasa, kepedihan perut itu agak berkurangan walau sesekali didatangi rasa tak selesa pada sekitar kawasan ulu hati.

Untuk Ramadhan kali ini...Mama akan menyediakan diri Mama Cinch Cafe Latte +ESP setiap kali lepas bersahur. Mama akan bersahur dengan sedikit nasi (hanya sedikit kuantitinya..sbb tak boleh tahan tgk lauk panas2 coz Mama akan masak sahur tiap2 pagi..hiihihhi)
dan kemudiannya makan kurma beberapa biji dan meminum Cinch + ESP.



Memang terasa perbezaannya..
Pertama, Mama tak rasa pedih perut bila dah start waktu Asar. Selalunya Mama akan terasa sedikit "bergas" jika tiba time Asar tapi, Alhamdulillah..tak lagi.. Keduanya Mama rasa bertenaga. Terasa ringan untuk membuat kerja rumah dan sesi menghantar dan mengambil Hashimiz seperti biasa. Ketiganya, perut rasa penuh..ihihih...(mau tak penuh..nasi pun ada :p)

Kesimpulannya..mmg best lah!!

Tak cuba tak tau kan..dah cuba baru tau...ihihihihih

Apa fungsi Cinch??
Bantu mengawal rasa lapar, meningkatkan tenaga dan menyokong kadar metabolisma. Ianya memberi faedah seperti kita mengambil makanan dan memelihara otot semasa kita dalam proses menurunkan keberatan badan - fungsi LEUCINE.

Kita akan mendapat 24gram Protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6gram serat larut.

Kenapa Cinch?
Perlu diingat, protein adalah sangat penting untuk membina otot. Ini kerana otot yang akan menaikkan kadar metabolisma sekaligus membakar kalori.
Pada kebanyakan diet biasa, kebanyakan dari kita akan kehilangan lemak dan otot, dan harus diingat, apabila kita kehilangan otot, ianya sekaligus mengilangkan keupayaan tubuh membakar lemak dan merendahkan kadar metabolisma. Dan selalunya kita akan rasa letih untuk meneruskan sesi diet tersebut dan memilih untuk menghentikannya. Dengan kekurangan otot, kadar metabolisma yang rendah, sudah tentunya berat badan akan bertambah.

Eh, rasanya juga sangat2 SEDAP!!
Mempunyai perisa #Vanilla, #Coklat dan #Cafe Latte - Mama suka Cafe Latte!!
Ada juga variasi Cinch Energy Tea Mix.


"KEEP MUSCLES YOU HAVE, 
BURN FAT YOU DON'T NEED AND 
LOSE INCHES YOU DON'T WANT"


So, jom bertukar dari diet yang mengurangkan otot kepada diet yang meningkatkan kadar metabolisma kita!! Insya Allah terbaik!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.