Thursday, August 29, 2013

Ya Allah...Ya Rahman...Ya Rahim...

Assalamualaikum WBT

Dalam kesibukan menjalankan pekerjaan harian, kita kadangkala terasa payah melakukan sesuatu.

Bagaimanapun, kita selalu terlupa Allah SWT berada di samping kita dan telah berjanji akan memudahkan hidup kita jika kita memintanya.

Allah menjelaskan :
Berdoalah kepadaKu, nescaya akan Ku perkenankan bagimu, sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembahKu akan masuk ke neraka jahanam dalam keadaan hina dina.
Al Mukmin : 60



Mari kita kuatkan pegangan tangan kita dengan tali keimanan. Tarikan dunia ini amat menawan, bagaikan arus yang deras, sentiasa manrik kita yang terleka.



Sedarlah wahai manusia, betapa banyak waktu yang telah kita gunakan untuk kepentingan duniawi..betapa sedikit sumbangan kita terhadap tabung akhirat...Astaghfirullah...

Jom..pertamanya kita jangan tinggal berdoa, jangan sombong dengan Allah. Keduanya..jangan kita lupa yang dunia ni hanya sementara sedangkan peranan dunia adalah untuk tabungan akhirat.



Jom jadik baik!!! Pilihan di tangan kita!!

Mahukan supplement??

Produk HEBAT pada harga TERBAIK!!


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara


Wednesday, August 28, 2013

Popularnya Omega Guard!!

Assalamualaikum WBT

Salam semuaaaa..

Mama tangah senyum sorang2 depan PC..sambil2 menjawab wasap yang mcm tak berhenti dari Subuh tadi..Alhamdulillah...

Kenapa Mama senyum??

Sejak ada satu posting Mama dalam Page Igloomama tu..pasal Kurus dengan Omega..ramai pulak yang mengoder Omega Guard!!



Dari subuh tadi..sehingga time Mama menulis ni..Mama dah dapat order 4 botol Omega Guard!! Alhamdulillah!!!

Dan satu lagi yang fofular itu ialah..ESP..best seller sepanjang masa!!
Alhamdulillah!!

Agaknya pas raya ni..mmg ramai yang mengalami peningkatan berat badan kan..hiihhihi..
Memang Lecithin, Omega Guard dan set menguruskan badan sangat2 mendapat sambutan.

Kenapa Omega Guard berkesan dalam membantu penurunan berat badan??

Salah satunya adalah kerana Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.



Ia juga membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan  proprietari tiga molekul , yg paling tulen dan semulajadi.

Tahukah anda yang asid lemak tersebut tidak dihasilkan oleh tubuh? Sedangkan kita memerlukan ia untuk meningkatkan kadar metabolisma.



So..tunggu apa lagi??

Omega guard juga sangat baik untuk anak2, terutamanya dalam perkembangan otak si manja dan juga peningkatan pertahanan badan dari penyakit.



Eh....boleh juga jaga sendi...



Pendek kata..beli sebotol ke..dua botol ke..tiga botol ke..satu rumah boleh makan..kecik besar, tua muda..
Beli 6 botol Omega Guard..boleh dapat free membership tau!! Next month dapat bonus..best tak???? hiihihhi

Produk HEBAT pada harga TERBAIK!!


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara


Tuesday, August 27, 2013

Lamanya Tak Makan Tom Yam...

Assalamualaikum WBT

Kempunan nak makan tom yam.



Kat area rumah Mama ni...ada satu kedai makanan thai..restoran biasa aje..Megah Seafood namanya.

Tom yam biasa2 aje..tp ok laa..

Alkisahnya..dia bercuti raya sampai sebulan..huhuhu...

Tapi kan...

Ni yang seronok nak story..smlm dia dah start bukak..hohohohoho

Moh makan tom yam...


Lamanyaaaa tak makan tom yammmm..


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara

Kolagen dan Kedut

Assalamualaikum WBT

Jom Share Info Best!!

Semakin kita menua..sebenarnya tubuh kita semakin kurang menghasilkan kolagen. Kedutan dan garis halus mula menampakkan diri dan kita mula merasakan kulit kita semakin mengendur.

Sebenarnya baik lelaki dan wanita, masalah ini tetap berlaku, cuma wanita lebih peka dengan kedutan, garis halus dan kekenduran, terutamanya di kawasan muka. 






Bukan umur sahaja yang dikaitkan dengan kekurangan kolagen. Faktor luaran seperti cahaya matahari, radikal bebas di udara, pengambilan makanan, pengambilan alkohol dan merokok adalah antara cabang penyumbang kepada kekurangan kolagen. 

Kolagen amat baik bukan sahaja untuk kulit, tetapi untuk tulang, sendi, mata dan juga otak.

Kolagen amat penting untuk tulang yang sihat, sama seperti pentingnya kalsium pada tulang. Menguatkan tulang, mengurangkan risiko kerapuhan tulang adalah salah satu tugas kolagen. 

Semakin berusia selalunya sendi-sendi kita semakin kekurangan pelincir dan dengan kolagen, ianya dapat mengurangkan kesakitan akibat geseran-geseran sendi. 

Kenapa Kolagen Shaklee??


4000mg Kolagen RSS - Sisik Ikan Merah proprietori, iaitu sejenis kolagen yang tulen dan bermutu tinggi yang di ekstrak daripada sisik ikan merah.

Berat molekular - 1000 dalton, amat rendah dan sangat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis.

Cantik yang terbentuk dari dalam.

Itulah SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!
Produk HEBAT pada harga TERBAIK!!



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya

PosLaju seluruh negara

Thursday, August 22, 2013

Kesihatan Menurut Islam

Assalamualaikum WBT

Saja nak share ngan korang semua ye....

Islam, satu agama yang merangkumi semua aspek kehidupan. Ini termasuk penjagan dari sudut kesihatan yang mana Islam amat menitikberatkan kesejahteraan tubuh badan sebagaimana Islam menjaga jiwa dan akal.



Justeru itu kita amat dituntut supaya menjaga kesihatan kena sihat itu merupakan anugerah berharga dari Allah SWT.

Berdasarkan satu hadith Nabi yang bermaksud :
"Sesungguhnya kamu mempunyai tanggungjawab untuk menunaikan hak terhadap tubuh badan kamu."
Hadith Riwayat Bukhari.



Jom jaga kesihatan..dituntut dalam Islam!!

Set Kesihatan Optimum Shaklee boleh membantuuuuuu!!
JOM JOM!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.


Saturday, August 17, 2013

Kenapa wanita slalu sakit lutut ye??

Assalamualaikum WBT

Kenapa WANITA lebih banyak menghidapi SAKIT LUTUT??

Tahu tak?? Sakit lutut lebih banyak menyerang wanita disebabkan tulang punggung wanita lebih lebar daripada lelaki. Tulang punggung yang lebar menyebabkan lebih tekanan pada otot peha bahagian dalam.





Tekanan ini akan memberi kesan pada bahagian tempurung lutut dan jika berlaku dalam jangka masa panjang, ia boleh menyebabkan otot-otot di sekitar lutut membengkak.

Pergerakan ketika melakukan kerja-kerja menguruskan rumah tangga akan memberi kesan jika dilakukan berpanjangan. Membongkok dan mencangkung biasanya memberikan tekanan berlebihan pada bahagian lutut.


Para suami?? Sayangkan isteri??

Anak2, sayangkan Mak??

Tahukah kita bahawa pencegahan peringkat awal boleh menjadikan sendi kita sihat walaupun usia semakin meningkat??


Yang penting kita sentiasa mengambil nutrien yang tepat bagi menjaga kesihatan sendi


Advanced Joint Health Tablet bertindak dengan 3 cara :

> Menyokong keselesaan sendi dengan menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan

> Bertindak balas sebagai kusyen (Ekstrak jagung) bagi membantu mengekalkan tulang rawan


> Memelihara tisu penyambung yang sihat.





Rebut peluang memberi ibu/isteri kita yang terbaik. 
Untuk kaum wanita, boleh share info ini bersama suami/keluarga..
makan sama2..sihat sama2, Insya Allah


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Friday, August 16, 2013

Pengedar Shaklee Eksklusif utk penduduk Seksyen 27 Shah Alam : Seri Ixora Apartment, Alam Megah, Taman Bunga Negara, Bukit Lanchong dan Putra Height

Assalamualaikum WBT

Salam kasih sayang semuaaaa...

Banyaknya makan kuih raya...
Jaga2 tau..jangan lupa juga dengan suplemen Shaklee..
Kesihatan harus dijaga..

Apa?!! Dah abis???



Laa..kenapa tak bagi tau Mama??
Dapatkan Shaklee secara exclusive untuk kawasan2 yang disebutkan..
Jom hidup secara sihat semulajadi!!



Cepat2 call Mama

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Thursday, August 15, 2013

LECITHIN!!!!

Assalamualaikum WBT..


JOM2..buat order cepat2...




Sebab..
.
.
.
.
.
.
.


LECITHIN dah kembali di rak Igloomama!!

*
*
*
*
*

Nak kurus?? Boleh Try set kurus bajet dengan Lecithin...
Buat ibu2 yang menyusukan..boleh top up Lecithin untuk kurangkan bengkak susu..

<
<
<
<
<
<

Eh..tunggu apa lagi???

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Buat renungan bersama....

Assalmaualaikum WBT

Entah kenapa hati Mama terdetik untuk bercerita perihal bisnes online ni..khususnya di blog dan juga FB..

Jika kita lihat sekarang, bukak aje FB, mmg banyak dan berlambak, timbunan iklan sana sini. Yang berbayar, yang tidak berbayar..semuanya ada, Mama juga salah seorang yang menempel di ruang FB untuk berjualan bersama.



Mengimbas kembali cerita 9 tahun lepas. Tatkala Mama mula melangkah kaki ke Proton untuk menunaikan amanah sebagai Production Planner. Ruang lingkup pekerjaan tidak memerlukan Mama untuk berinteraksi dengan orang ramai..tidak perlu bercerita tentang kelebihan dan keberkesanan sesuatu barangan. Tetapi masih ramai yang berjualan dan meletakkan barangan di dalam surau..ada juga yang terang-terangan berbisnes di dalam ofis.

Jika kita lihat suasana begini, nampak sangat yang bisnes dan manusia tak dapat dipisahkan.

Melihatkan daripada keperluan dan permintaan semasa, ramai di kalangan kita seronok melakukan perniagaan kecil-kecil sebagai mata pencarian sampingan. Ini pada pendapat Mama, satu perkembangan yang baik. Seronok membantu orang lain dan berkongsi keindahan keberkatan rezeki melalui zakat dan sedeqah. Imbuhan dari perniagaan dapat dikongsi bersama2...itulah keseronokannya..sebahagian daripada ibadah..Masya Allah..teramat indah nilainya!!

Namun, di sebalik semua ini..mungkin ramai juga di antara kita yang tak mengerti.

"Aku bukak akaun facebook ni sebab nak berhubung dengan kawan2 dan sedara mara..ni iklan pulak sibuk banyak sangat!!"

Di atas adalah antara status yang di pos untuk menunjukkan tanda ketidakpuasan hati dengan iklan2 yang memenuhi ruang timeline facebook seseorang.



Mungkin tanpa kita sedar, kita yang mempunyai pekerjaan yang memuaskan (mungkin) dan gaji yang memewahkan (juga mungkin) sedang memberi satu pandangan yang kurang bijak terhadap orang yang mungkin dengan berjualan dan beriklan di facebook sebagai mata pencarian utama mereka untuk keluarga mereka. Dengan kata lainnya, mereka berniaga di Facebook sebagai mata pencarian utama mereka untuk menyara keluarga. Kasihan mereka...cuba bayangkan kita di tempat mereka?

Buat mereka yang mencari pendapatan sampingan (sama seperti Mama), kami juga menggunakan ruang lingkup Facebook untuk berurusan dan beriklan..dan yang nyatanya kami tidak memaksa. Terpulang kepada sesiapa yang memerlukan khidmat/produk jualan kami, Insya Allah akan kami bantu. Itu sahaja.

Jagalah hati kita, jagalah mulut kita, jagalah tatasulila kita..insya Allah..Allah akan memudahkan segala urusan kita kemudian...

Buat yang berniaga juga..kenalah menjaga tata tertib beriklan, berjualan dan berurusan..barulah berkat rezeki yang kita dapat...Insya Allah...



Sekadar pendapat dan perkongsian yang tidak seberapa untuk ingatan diri sendiri..jika ada yang berfaedah..mungkin boleh amalkan bersama..jika ada yang terasa..harap dimaafkan..jika ada yang nak delete, unfriend atau block Mama dalam Facebook pun Mama tak kisah..itu lebih baik dari kita terasa terseksa kan...ihihihih...

as usual..
terima lah iklan Mama ye..

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Tuesday, August 13, 2013

Alergi??? Resdung????

Assalamualaikum WBT

Salam kasih sayang buat semua...
Aaaaaaaaaccchhhuuummmmm!!!!!



Alahai..bersin tak berenti..Mana tak nya...time sebelum raya hari tu, kita ligat ke sana sini mengemas rumah..Raya setahun sekali katanya..kompem pulun abis mengemas kan???

So, pagi raya..mula lah bersin2 tak sudah, mata bengkak laa..hidung berair lah...mcm2 ..nak pergi beraya pun tak selesa kan..

Tu lah situasi Mama kalau Mama mengemas. Mama memang sangat alergi dengan habuk!! ishhh...banyak sgt alergi nya..itu tak boleh..ini tak boleh..ihihhiih...

So, bg sesiapa yang mempunyai alergi pada habuk ataupun mmg mempunyi Sinus/Resdung.,..antara solution nya ialah mencuba SET G..

Apa yang ada dlm SET G??



B Complex
*Menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan   yang baik.

Vita C Chew
*memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh

Alfalfa
*meredakan alergi

Optional :
Omega Guard
Performance Drink
Nutriferon

Jangan lepaskan peluang ini!!


Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Sendi Merdeka!!

Assalamualaikum WBT

Ada yang lenguh2 lutut n sendi2?? Lenguh2 travel mmg sangat membuatkan tubuh rasa tak selesa kan...

Mama pun sama...lenguh sana..lenguh sini...letih sana..letih sini..ihihihhi...

Oh ye..baru teringat pasal promo August kita...bersempena dengan bulan kemerdekaan ni..jom kita merdekakan sendi2 kita dari kesakitan..ihihi..sangat patriotik Shaklee kan..siap kasik offer Advanced Joint Health Tablet untuk kita menghayati detik2 kemerdekaan..ihikhihihih

Gambarajah di bawah menceritakan serba sedikit bagaimana AJHT bertindak...


Jom2..kita jaga sendi kita!!

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Wednesday, August 7, 2013

Berakhirnya Ramadhan Ini....

Assalamualaikum WBT..


Gamitan rindu..
Mungkin ini Ramadhan ku yang terakhir…



Sedih kan…bulan yang penuh rahmah dan maghfirah sudah di penghujung. Hanya beberapa jam lagi ianya bakal meninggalkan kita..

Mama ada terdengar dalam ceramah seorang Ustaz di IKIM FM (tak ingat pulak namanya siapa). Ustaz tersebut berkata  “Kalau kita nak tahu seseorang itu berjaya mendapat keredhaan Allah dalam Ramadhan, dia akan sentiasa istiqamah dengan apa jua amalan yang dia lakukan semasa bulan Ramadhan terebut”

Secara kesimpulannya Mama dapat memahami yang mana kita selalu berlumba2 membuat bermacam kebaikan dalam bulan Ramadhan dan selalunya sikap2 tersebut akan turut lupus pabila Ramadhan berakhir, tetapi bagi sesiapa yang mendapat keredhaan Allah dalam Ramadhan, apa jua amalan yang dia lakukan pada bulan tersebut, akan berterusan dalam bulan2 yang lain juga…

Mama tak pasti Ustaz bercakap berdasarkan hujjah apa tetapi kesimpulan pada keteguhan ISTIQAMAH adalah sifat yang amat dituntut dalam Islam. Peri penting Istiqamah ada disebut dalam ;



 Jadi..kita sendiri boleh mengukur sejauh mana pencapaian kita dan sejauh mana lagi lompatan yang bakal kita lakukan..harap kita sentiasa istiqamah dan menjadikan Ramadhan sebagai madrasah terbaik untuk kita berbuat demikian. 

Ok lah..rendang dan sambal kacang dah setel..Mama tgh rebus ketupat..ihihih..yang segera aje..

Plan nak ke masjid cepat esok, Insya Allah...so..kena tdo awal..

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Dua Kawan Baru Mama...

Assalamualaikum WBT

Holaa...its Mama again...

Ini entry ngada2..bukan apa...saja nak share something dengan para pemaca Igloomama..

Apakah 3 benda terpenting dalam hidup anda seharian??

Untuk Mama....
3 benda terpenting untuk Mama meneruskan kehidupan seharian adalah :

Cermin Mata 
Ye..dah bermata empat..mestilah cermin mata menjadi pendamping setia mama...dan yang paling best raya tahun ni ialah..Mama dapat spec baru..fuyyooo!!!

Kisah 2 tahun lepas..lagi 2 hari nak raya, Anees Hashim masa tu masih baby..dia bangun merangkak2 terus patahkan spec Mama...spec yang masih dalam warranty tu di bawa dan Alhamdulillah...Mama dapat replace yang baru...so..tahun ni Mama pakai laa bingkai replacement dengan cermin yang baru..kira baru laa kan..hihihihi.



Bila kita berisiko tinggi dengan kekebalan spec..sila beli bingkai dan cermin yang ada warranty!!


Handphone, Laptop dan Internet Access
Orang yang berbisnes online ni...memanglah penting benda2 ni dlm hidup mereka...
Inilah mata pencarian kami...walaupun untuk main income atau side income..inilah tempat kami mencari rezeki dan melakukan sharing....

Yang ni tak de yang baru..Mama masih setia dengan Blacberry Bold 2...
*zaman tok kaduk mana laa punya model ni ye..hahahhaah

Insya Allah...hope akan bertukar wajah dengan yang lebih mantap utk Mama berbisnes...ameen ya Rabb...


Kasut
Sangat penting pada Mama..sebab kasut walaupun ianya hanya pengalas kaki..tapi dialah antara agen yang menjaga tapak kaki dan juga kaki kita...



Yang ni best gak..sebab dapat hadiah dari Baba..hohohohho...dan yang paling seronoknya...kami sedondon berkasut baru..hihihi...
*jangan jeles..sehingga ke kasut pun nak serupa ye...kuikuikui...

Okaylah!! Enough merapu..hikhikhik...

Esok insya Allah raya..Mama nak setelkan sedikit sebanyak kerja rumah dulu...

Tata......

Jom sertai Mama untuk sesi pendapatan yang best insya Allah...boleh buat side income...jom jom...

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.




Fuhh..penangan Shaklee!!

Assalamualaikum WBt

Salam kasih sayang semua!!!
Mama bersiaran dari Pasir Mas, Klate..hihihihi..

Mama ada satu cerita best..especially utk pencinta kopi dan yang ingin mengurangkan rasa cinta terhadap kopi dengan sebab2 tertentu..



Mama sebenarnya tak pasti  sejak bila Mama mula belajar minum kopi.  Mungkin Mama banyak terpengaruh dengan Mak Mama yang sangat sukakan kopi. Mak sangat suka dengan Nescafe. Sebelum Mak disahkan menghidap diabetis, sehari Mak minum Nescafe sebanyak 3 mug!! Banyakkan???
Mungkin dengan ke’suka’an Mak dengan Nescafe dan kopi, Mama juga jadik sangat2 berhantu dengannya. Hahahaha…

Nak jadikan cerita…
Semenjak dua menjak ni..ye laa..since makan Shaklee, Mama kena kurangkan meminum kopi..tapi..sebab dah berhantu sangat..Mama tetap minum jugak 2 cawan sehari..utk breakfast n supper..hikhikhik… tapi yang best sekarang…Mama punya addiction kepada kopi dah berkurangan!!! Apabila pergi ke mana2 cafĂ©..Mama kekadang merasakan bau kopi yang dahulunya sangat2 sedap menjadi sangat2 meloyakan..erkkk..sampai mcm tu sekali????? 

Memang betul..sekarang kalau Mama ke Coffee Bean..apa yang Mama pesan  - Pure Caramel with Whipped Cream!! Ataupun Pure Vanilla…ahahah..three hundred sixty degree berubah kan????

Alhamdulillah..kuasa Allah dengan penangan Shaklee!!  Lama jugak Mama mencari penawar kepada ke’addict’an Mama ni..tapi rupanya penawarnya adalah SHAKLEE!!



Tanya Mama ambil apa sebagai supplement??
ESP
Cinch
Performance Drink
Alfalfa
B Complex
Ostematrix
Vit E
GLA
Lecithin
Vit C Chewable
Nutriferon


Mama tak pasti yang mana mengurangkan minat Mama pada kopi..tapi mungkin pembaca yang ingin mencuba..boleh hubungi  Mama untuk  bertanya lanjut..nanti kita cari vits yang sesuai ye..insya Allah..



Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara.

Monday, August 5, 2013

Basic H yang power!

Assalamualaikum WBT

Arrggghhhh..bila tiba time nak basuh toilet, Mama memang akan rasa mcm malas sangat!!
Bukan sebab apa, sebabnya Mama memang sangat2 alah dengan pencuci2 yang ada di pasaran.
Kulit di jari jemari Mama akan mengelupas, pedih dan kadang2 merekah2...
Huduh!!! Dah laa huduh..sakit pulak tu!!



Apasal laa Mama tak jumpa Basic H awal2 yek..haihhh..



Sekarang Mama tak pakai sarung tangan dah!!
Alhamdulillah..dengan bare hand baru laa rasa nikmatnya mencuci kan..best2



Jimat..teramatlah jimat!!!

Tunggu apa lagi...cubalah..baru tau...

Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.

Hadiah terindah

Assalamualaikum WBT

Salam sayang buat semua pembaca Igloomama dan juga customer Mama tersayang...

Mesti semua sibuk nak balik kampung..kemas tu..kemas ni..eh eh..sama laa mcm Mama..tu pasal laa blog ni jadik sepi tiga pat hari..



Cerita pasal balik kampung..
Tahukah anda bahawa betapa riangnya hati ibu ayah (yang masih ada, buat yg tiada..jgn bersedih ye) bila tiba time raya? Sebab most of us akan balik kampung bila raya..mungkin ada di antara kita yang hanya berkesempatan pulang ke kampung pada hati raya sahaja (setahun sekali)..uhuhuh..siannya..



Yang selalu menghubungi ibu ayah mesti ibu ayah ada bertanya apakah juadah yang ingin kita makan pd pagi raya..atau pun mungkin mereka menanda kalendar menghitung hari anak cucu akan pulang..

Ya Allah..girangnya hati mereka...

Bukannya apa yang kita bakal bawakan mereka yang mereka tunggu..dan bukan juga duit kita yang mungkin berkepuk2 untuk kita beri pada mak ayah kita, tapi mereka inginkan kita..ye..kita dan anak2 kita untuk
memenuhi kekosongan jiwa mereka selama ini.



Ketahuilah anak,
Kita adalah HADIAH TERINDAH buat mereka!!



Kenapa perlua sia2kan??
Ziarahi mereka...shower them with your love!!

Mahu membeli produk Shaklee dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
SMS/Whatsapp Mama at 0192491201

Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara.