Saturday, October 14, 2017

The 6th - Part 1


Assalamualaikum.

Maybe it's not the same as before, tapi mungkin inilah masa2 terindah untuk Mama lalui sebelum kembali melangkah ke dunia sebelumnya setelah 7 tahun berehat.

Yes. Yes. You are definitely right!
I am PREGNANT!!

Alhamdulillah.


Well, what do you want to hear about this pregnancy?

Alahan?
Teruk. The first 3 months. My best-best friend is KATIL and BANTAL.
I can't even cook or doing house chores. Baring, baring dan baring. Tidur, tidur dan tidur.
Bila makan, muntah. Bila dah muntah, tidur.
Nothing interesting.

Makan?
Breakfast time YES. Others, NO!
Memang ke toilet lah.
Penat? Of course.

Masuk bulan ke 4 Alhamdulillah. Dah start boleh masak dan buat macam2. Cuma still macam alergi dengan nak kemas homestay. Mujur Baba sangat memahami.

Bila sendiri dah merasakan, you don't even care about your appearance anymore. Baju merah seluar purple tudung oren pun korang macam..errmm..lantaklah. Sarung stokin, sarung selipar. Jom pergi. Malas nak cara mana bab-bab baju ni.

So.
Banyak lagi cerita dalam perjalanan kali ini walaupun banyak masa dihabiskan dengan rehat dan tidur. Cuma, inilah antara masa-masa terbaik dan terindah buat Mama. I just love having a big tummy again and feeling the kicking again and again.

Next post maybe on the first meet up with my cool new gynea and of course the MGGT 😐😐😐😐


Luv, Aida

No comments:

Post a Comment