Saturday, September 21, 2013

QC?? Queen Control???

Assalamualaikum WBT

Topik lama yang terperam dalam draft post!!

Hari ni Mama rasa nak share..hihihihi...

Ramai yang anggap isteri2 yang selalunya bergaji besar dari suami atau mempunyai pendidikan yang lebih tinggi dari suami adalah QC.Tanggapan anda adalah salah!!

Ada juga yang mengganggap apabila isteri banyak bertanya dan suka mengambil tahu adalah QC.

Tanggapan anda juga adalah salah!!

Kesian para isteri kan...

Jom kita lihat apa itu QC sebenarnya..

Keadaan queen control ini boleh dikatakan berlaku apabila, si isteri menguruskan atau mengawal kewangan suami untuk keseronokan dirinya semata-mata dan mengabaikan kebajikan anak-anak serta keluarga, katanya.

"Queen control ini bukan sahaja merujuk kepada isteri yang suka menengking atau meninggikan suara kepada suami sahaja, isteri yang berlemah lembut tetapi setiap tingkah lakunya membebankan suami juga adalah layak digelar sebagai queen control. Jika si isteri bersuara keras tetapi tidak menjadi masalah kepada suami malah menganggapnya sebagai perkara biasa, bukanlah queen control namanya.

"Kita perlu lihat terlebih dahulu definisi queen control kerana ada positif dan negatif. Apabila seorang isteri mengawal segala-galanya termasuk pergerakan suami sehingga suami tidak ada hak untuk bersuara, itu adalah queen control negatif dan harus waspada kerana dikhuatiri si isteri tersebut menjadi nusyuz"
"Walaupun, dunia semakin moden, masih terdapat masyarakat berfikiran cetek dan suka meletakkan label tanpa mengetahui apa yang berlaku. Adalah sesuatu yang lazim berlaku dalam masyarakat apabila si isteri itu bekerja dan menanggung keluarga dia terus dikatakan
sebagai queen control. Sedangkan tidak diketahui, jika si isteri itu tidak bekerja mencari nafkah, keluarganya akan susah," katanya.

:: petikan daripada wawancara sinar harian bersama perunding motivasi dan kaunselling, Hushim Salleh. ::


Hargailah isteri anda..kalau tak kerana kebaikannya pun, sekurang2nya dia telah bertaruh nyawanya untuk melahirkan anak2 anda.Apa kata hadiahkan mereka dengan Set Kecantikan Shaklee atau pun Set Kesihatan Optimum buat mereka?

PM aje Mama ye...

Isteri kita menunjukkan siapalah kita...

Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam,Subang Jaya, Ara Damansara & Petaling Jaya
PosLaju seluruh negara


No comments:

Post a Comment