Wednesday, June 26, 2013

Rambut gugur dan sebabnya

Assalamualaikum WBT

Salam buat semua...
Jom sama2 tambah info sedikit sebanyak tentang rambut gugur dan penyebabnya!!1. Rambut gugur kerana hormon
Secara saitifiknya, hormon2 tertentu seperti androgen akan diaktifkan apabila sesorang itu stress. Ini akan turut sama mengaktifkan rambut untuk gugur. Doktor mungkin akan memberikan pil anti-androgen untuk masalah ini. Jika anda mahu yang semulajadi, boleh mengamalkan vitamin2 tertentu.

2. Rambut gugur kerana produk.
Pelbagai produk di pasaran yang menawarkan pelbagai keistimewaan tersendiri untuk penjagaan rambut dan kulit kepala. Produk2 meluruskan rambut, mewarnakan rambut, mengeritingkan rambut atau beberapa alat yang digunakan untuk mencantikkan atau mengubah rupa bentuk asal rambut sedikit sebanyak membantu kepada proses keguguran rambut atau rambut yang tidak sihat. Anda boleh atasinya dengan menggunakan rangkaian penjagaan rambut semualajadi dan juga hadkan aktiviti mencuci, mewarnakan rambut dan menukar style rambut.

3. Rambut gugur kerana kurang vitamin
Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut anda. Fakta ini mungkin klise, tapi itulah kenyataannya. Rambut di dalam keadaan sempurna sekiranya anda mengamalkan makanan berkhaisat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu. Sekiranya sukar untuk anda patuhi arahan diet ini, ambillah makanan tambahan khas untuk rambut iaitu Biotin, Niasin, Zink, Vitamin B6, B12, A dan E.

Antara suplemen yang penting adalah ZINC.
Klik untuk lain2 manfaat Zinc

Berminat??
Dengan hanya bajet di bawah RM50, anda boleh mendapatkan pelbagai manfaat daripada ZINC COMPLEX SHAKLEE!!


PM Mama atau SMS/WHATSAPP : 0192491201 atau email Mama di igloomama@gmail.com.Mahu membeli produk Shaklee dengan harga ahli dan perlukan konsultasi secara berterusan, boleh hubungi Mama dengan :-
1) SMS/Whatsapp Mama at 0192491201
2) Tinggal berdekatan dengan Stokis atau HQ? Boleh guna ID Mama : 852410.
Apa keistimewaannya? 
Konsultasi berterusan
Jadual Pemakanan dan Tips Esklusif
COD di Shah Alam & Subang Jaya
PosLaju seluruh negara. 

No comments:

Post a Comment